Artikel afbeelding

Wat kan een aannemer voor jou betekenen?

Wanneer je een huis wilt verbouwen, renoveren of een kleiner project wilt uitvoeren zoals een dakkapel, dan denk je er misschien aan om een aannemer in te huren. Vooral wanneer je nog niet eerder een verbouwing hebt gedaan, kan het verstandig zijn om een specialist in te schakelen. In dit artikel kijken we naar wat een aannemer voor jou kan betekenen en hoe ze je heel wat stress en werk kunnen besparen.

De werkzaamheden van een aannemer

Aannemers zijn ondernemers die in de bouw bouwprojecten aannemen en vervolgens de juiste vakmensen inhuurt om het bouwproject te kunnen realiseren. Een aannemer zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en is ook eindverantwoordelijk voor het resultaat. De werkzaamheden van een aannemer kunnen bestaan uit het volgende:

- Werkplanningen maken

- Vergunningen regelen

- Coördineren en aansturen van het personeel

- Materialen inkopen

- Het inrichten van de werkplaats

- Zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van het personeel

- Anticiperen op gevaren en risico’s tijdens het bouwproces

Het kan ook zijn dat een aannemer sommige van zijn of haar werkzaamheden overdraagt aan onderaannemers. Onderaannemers zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald onderdeel van de bouw. Door een onderaannemer in te huren kan een aannemer zelf het overzicht bewaren en zorgen dat alles goed blijft gaan.

De kosten

Een aannemer is ideaal voor als je zelf niet zo goed weet hoe je een verbouwing goed aanpakt en voorkomt veel onnodige kopzorgen, maar het inhuren van een aannemer is wel een aardige investering. Om te zorgen dat je beste prijs/kwaliteitsverhouding krijgt, kun je bij verschillende aannemers een offerte aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Zorg er ook voor dat je goed nadenkt over welke aannemer je kiest voor jou project. Je geeft in principe alle verantwoordelijkheid aan de aannemer, het is dus erg belangrijk dat je hem of haar vertrouwd.

Denk je eraan om te gaan verbouwen of te renoveren, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Onze aannemers willen je graag helpen!

Op August 1, 2018